34 fok is lehet hétvégén

2014.07.31. 16:32 Módosítva: 2014.07.31. 16:33

A hétvégén is többfelé lehetnek záporok, pénteken is lehet felhőszakadás, viharos szél, illetve jégeső, de ezzel együtt fokozatosan melegszik a levegő. Van, ahol 20 foknál nem is lesz hűvösebb, délután pedig akár 34 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet, írta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Csütörtökön késő estig elszórtan alakulnak ki záporok, zivatarok, amelyeket felhőszakadás, esetleg jégeső kísérhet.

felho

Pénteken a Dunától keletre inkább napos idő várható, ott csak kevés csapadék lehet, máshol viszont számítani kell záporokra, zivatarokra, amiket akár jégeső és viharos széllökés is kísérhet. A legmagasabb hőmérséklet 25-32 fok között várható, keleten lesz a melegebb.

Szombatra virradó éjszaka párássá válhat a levegő, foltokban köd képződhet, amely reggel megszűnik. A napsütés mellett kora délutántól nagyobb eséllyel nyugaton és a középső tájakon alakul ki helyenként zápor, zivatar. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A nappali maximumok várhatóan 27-34 fok között alakulnak.

Vasárnap a napsütés mellett főként kora délutántól alakul ki szórványosan záporeső, zivatar. Zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. Nappal 27-33 fokig melegszik a levegő.