Az összes trafikpályázó nevét kiadja az NFM

2014.07.31. 16:54

Az Index információi szerint a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció pénteken átveheti a dohány-kiskereskedői koncessziós bírálatok teljes, eddig nem nyilvános dokumentációját.

A bírálati jegyzőkönyvekből egy bírósági ítélet szerint nem lehet kitakarni a pályázók neveit. Ezért a nagy mennyiségű papírhalmazból kiderülhet majd, kik voltak vesztesek és milyen értékelések alapján maradtak alul a dohányárú-kereskedések „mutyiként” elhíresült újraosztásában.

A DK-s Molnár Csaba egyébként júniusban ügyészségi feljelentést tett a minisztérium ellen közérdekű adattal való visszaélés miatt. A DK szerint a Fővárosi Ítélőtábla már kötelezte az NFM-et a trafikdokumentáció átadására, és a határidő június 26-án lejárt. A bíróság május 8-án döntött arról, hogy a papírok kiadására kötelezi a minisztériumot.

A per nyomán júniusban vált ismertté, hogy kik döntöttek a trafikokról. Ekkor derült ki, hogy a bíráló bizottságban a minisztériumokat Bagoly Andrea, Bitay Márton, Czipa Balázs, Gulyás Andrea, Hernádi Ádám, Kohut Balázs, László András, Lenner Áron Márk, Mészáros Karina, Mihalovics Péter, Orbán Krisztina és Pindroch Szilárd képviselte.