Mikor állítják meg a taxisbűnözést?

2014.07.31. 10:20

Ellenőrzést végző pénzügyőrre támadt egy taxisofőr Nyíregyházán, írja az MTI. A civil ruhás pénzügyőrök számla- és nyugtaadást ellenőriztek. Egyik esetben, miután pénzügyőrök közölték a sofőrrel, hogy ellenőrzés történt, a taxis elindult az autóval, az éppen intézkedő vámost pedig több méteren keresztül magával húzta és sérüléseket okozott neki.

taxi clown capeta by lelo okami-d5k9sh4
Fotó: Lelo-Okami / deviantart.com

A pénzügyőrnek sikerült megállítania az autót, majd a további esetleges tettlegesség megelőzése miatt megbilincselte az agresszív taxist, aki ellen az adóigazgatási eljárás mellett hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt is eljárás indult.

Kevesebb, mint két héttel ezelőtt brutálisan megverte egy taxisofőr az Omega billentyűsét, Benkő Lászlót és Debreczeni Ferenc dobost. A 71 éves Benkő Lászlónak a jobb tenyere és a bokája zúzódott meg, a 66 éves Debreczeninek a bal kézfeje és a nyaka sérült meg, valamint eltört az orra. A két zenészt mentővel vitték kórházba.

Azelőtt pedig szintén egy taxissal volt összetűzése Szilágyi Károly egykori BKV- és Budapest Airport-szóvivőnek. A kerékpárral közlekedő Szilágyit egy felbőszült taxis a járdán üldözte, majd a falnak szorította, és a földön rugdosta.

A sorozatos taxis erőszakot Tarlós István sem tűrhette, élete egyik legjobb nyilatkozatát adta ki a témában:

Az utóbbi időben több, gyors egymás utáni esetben inzultáltak taxisok utasokat, illetve járókelőket. Azt hiszem, az mégsem elfogadható állapot, ha egyes taxisok egyszerűsített eljárások keretében fegyelmezik a társadalmat, miközben „bréko-bréko” felkiáltással további taxisok fenyegető odacsődítésével nyomatékosítják nézeteiket.

− írja a főpolgármester. Az egész nyilatkozatot itt tudja elolvasni.