Tényleg civilt indít az ellenzék Pécsen

2014.08.14. 13:52

Kovács Ágnes gyermekorvos személyében tényleg civil jelöltet támogat az őszi önkormányzati választáson az MSZP és az Együtt-PM Pécsen, írja az MTI. A középkorú, párton kívüli doktornő irányította 2007–2011 között a pécsi Egyesített Egészségügyi Intézményt (EEI).

AZ Együtt-PM az MSZP-vel és egy civil szervezettel, a Forum Sopianae Egyesülettel állapodott meg abban, hogy közös jelölteket indítanak a pécsi önkormányzati képviselői helyekért és a polgármesteri címért. A jelöltjük nem kifjezetten ismert Pécsen, valószínűleg nem lesz egyszerűe felépíteni őt a választásokig. A Fidesznél a most is hatlamon lévő Páva Zsolt kirobbanthatlan, más jelölt neve fel sem merült.

A Bama.hu szerint Kovács Ágnest akkor nevezték ki az EEI élére, amikor még az MSZP irányította a várost, majd akkor hagyta el váratlanul az intézményt, amikor már Páva Zsolték voltak hatalmon. Lemondásával kapcsolatban 2011-ben Kovács Ágnes azt mondta, döntésének politikai okai nincsenek, egyszerűen szeretne vezető főorvosként gyógyítani.