Nyolcvanhét tűzoltó biztosítja a tűzijátékot

2014.08.18. 17:58

Nyolcvanhét tűzoltó, köztük négy búvár biztosítja az augusztus 20-i budapesti tűzijátékot, írja az MTI. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a tűzijáték idején húsz tűzoltóautó, a Szent Flórián tűzoltóhajó, és három tűzoltó rohamcsónak is készenlétben áll majd.

Idén is négy helyszínről, a Lánchídról és a Dunán állomásozó három uszályról lövik fel a rakétákat. Két uszály a Margit híd és a Lánchíd között, egy pedig a Vigadó téri hajóállomás vonalában fog horgonyozni. A kilövési helyeken kívül az Erzsébet híd és a Margit híd közötti rakpartokon, a hídfőknél, és a Parlamentnél lesznek majd tűzoltóegységek.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági munkatársai augusztus 19-én és augusztus 20-án is ellenőrzéseket tartanak, vizsgálják a menekülési útvonalakat és a vízlelőhelyeket. Azt is ellenőrzik, hogy mindenhol rendelkezésre állnak-e a tűz jelzéséhez és oltásához szükséges eszközök, a rakéták kilövési pontja körül meghatározták-e a tűzvédelmi szempontból szükséges védőterületet, és azon belül milyen létesítmények és más veszélyforrások találhatók.

Aznapra egyébként záporokat, zivatarokat várnak.