Szúrós szagú valami csöpög a fóti Auchanban

2014.08.19. 18:51

Ismeretlen eredetű, szúrós szagú folyadék csöpög a fóti Auchan áruház plafonjából, többen rosszul lettek, ezért a hipermarketet kiürítették – közölte kedd délután a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

Csámpai Attila elmondta, hogy a folyadék egy 300 négyzetméteres cipőbolt mennyezetéből csöpög, az első információk szerint a szúrós szag miatt eddig nyolcan lettek rosszul, mindannyian az érintett üzletben, illetve a szomszédos boltban dolgoztak, és torokkaparásról panaszkodtak.

Az áruházat kiürítették, több százan várakoznak a parkolóban. A fővárosi hivatásos tűzoltókon kívül a megyei katasztrófavédelem műveleti szolgálata irányítja a mentést és a felderítést, de a helyszínre várják a fővárosi katasztrófavédelmi mobil labort is. 

Frissítés: Nem találták a rosszullétet okozó folyadék forrását a fóti Auchanban

Visszaengedték a vásárlókat és a dolgozókat a kedd koraeste kiürített fóti Auchan áruházba, miután nem derült ki, honnan szivárgott az egyik üzlet plafonjáról csöpögő, több ember rosszullétét okozó szúrós szagú folyadék - közölte a méréseket követően a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

Csámpai Attila tájékoztatása szerint egy 300 négyzetméteres cipőbolt mennyezetéből csöpögött a folyadék, amelytől tizenöt dolgozó lett rosszul két üzletben. Mindannyian torokkaparásra panaszkodtak.

A hipermarketet kiürítették, majd tüzetesen átvizsgálta a Pest megyei katasztrófavédelem műveleti szolgálata, a fővárosi mobil labor, a váci polgári védelmi felügyelő. Mivel nem találták meg a szivárgás forrását és a mérések is negatív eredménnyel zárultak, a beavatkozó egységeket visszarendelték, és az Auchan dolgozói és vásárlói is visszamehettek az épületbe.

A mentők megvizsgálták a rosszullétre panaszkodó alkalmazottakat, de senkit nem kellett kórházba vinni - tette hozzá a szóvivő.