Történelmi pillanat: felbukkant az első önálló KDNP-s jelölt!

2014.08.21. 14:01

Független jelöltként indul Juhász Gyula, a KDNP szegedi alelnöke az októberi helyhatósági választásokon a 7-es választókörzetben, miután a sajtóból kellett értesülnie, hogy körzetében – ahol 2006-ban és 2010-ben is nyerni tudott – nem őt, hanem Kohári Nándort jelöli a Fidesz-KDNP.

Az MTI szerint Juhász Gyula azután pottyant ki a pikszisből, hogy ellenszavazat nélkül végigment egy hosszas egyeztető-jelölő folyamaton, és személyére a Fidesz önkormányzati választásért felelős bizottsága is rábólintott. A nyár folyamán azonban az országos vezetés teljesen átírta a helyi szervezet által javasolt felállást: előbb július 3-án Kothencz János bejelentette, hogy a helyiek által javasolt Gyimesi László helyett ő lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, majd augusztus 13-án mutatta be a pártszövetség képviselőjelöltjeit – róluk azonban a Fidesz és a KDNP helyi szervezete nem szavazott, a pártok helyi elnökségei nem tárgyaltak.

Juhász Gyula a politikai törés ellenére azért bizonygatta, hogy ő továbbra is elkötelezett a jobboldali politikai közösség által vallott értékek iránt, de szűkebb környezete, Tápé, Baktó és Új-Petőfitelep lakóinak érdekeit is képviselni akarja, ezért indult el a pártakarattal szemben is. A szegedi 7-es önkormányzati választókörzetben így azután a Fidesz-KDNP és a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület és Önkéntes Mozgalom Kohári Nándort, az MSZP, az Együtt és a DK Szécsényiné Karai Rózsát, a Jobbik pedig Papp Mihály Ferencet indítja.

Frissítés: A KDNP közleményt adott ki, amiben azt írják, hogy felajánlották Juhásznak a képviselőjelöltséget, miután ő félnapi gondolkodási időt kért, és ezután döntött úgy, hogy függetlenül indul. Ezért a párt szerint nem igaz, hogy a sajtóból tudta meg, hogy nem őt indítja a párt, írja az MTI.