Hecckampánynak tartja a tankönyvek kritizálását Czunyiné

2014.09.04. 12:02

A köznevelésért felelős államtitkár csütörtökön Tatabányán egy újságírói kérdésre azt mondta a tankönyvek tartalmát ért kritikákról, hogy

ez egy olyan öncélú és politikai célokat szolgáló hecckampány, amelyben konkrétan az ellenzék a gyerekeket és a szülőket használja fel, amikor egyébként a tankönyvellátás megvalósulása nyugodt ütemben zajlott.

Czunyiné Bertalan Judit a tankönyvek tartalmában kifogásolt részeket kiragadott példáknak nevezte, és kijelentette:

egyetlen egy tankönyv sem volt az elmúlt ötven évben ideológiamentes, egyetlen egy tankönyv sem volt olyannyira kifogásolhatatlan, ami nem tartalmazott volna direkt dolgokat.

A politikus véleménye szerint a tankönyvek kifogásolt részeiről szakmai állásfoglalást kel kérni,

de nem gondolom, hogy ezek a tankönyvek úgy kerültek volna a piacra, hogy nem látta volna őket szakember.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára az MTI híradása szerint elmondta, hogy a tanév indítása minden megyében, minden iskolában nyugodt körülmények között folyt. A tankönyvek rendben eljutottak az iskolába, minden iskolában megfelelő számú pedagógussal, a megfelelő eszközökkel indult a tanév.

Az államtitkár közölte, hogy a minden megyét érintő körútjának tapasztalatai alapján előkészíti a megyeközponti tankerületek megerősítésének tervét. Ezek a tankerületek a kormányhivatalokkal együttműködve közvetítő szerepet töltenének be a járási és a központi oktatásirányítás között.

Czunyiné Bertalan Judit hozzátette, a jövőben mentesítik az igazgatókat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (Klik) való folyamatos adatszolgáltatástól, a feladatot a tanügyigazgatás szervei látják majd el.