Saját pártbloggerét perli az MSZP

2014.09.08. 15:14

Velez Árpád, az MSZP pártigazgatója hétfőn rágalmazás miatt feljelentette Németh Gábort, az Egyenlítő blog volt főszerkesztője ellen - derül ki a párt hozzánk eljuttatott közleményéből. A bloggerrel való nézeteltérés története Németh szerint arra vezethető vissza, hogy egyes szocialista politikusok ilyen-olyan kérséekkel fordultak hozzá a blog tartalmát illetőleg, melyeket ő nem teljesített. Ezután a párt megvonta tőle az összes adminjogot az évek óta építgetett blogjánál.

Németh Gábor azt várta volna, ha az MSZP-nak szüksége van a blogra, akkor azt megveszi tőle, ő egy közvetítő útján 35 millió forintot kért érte Velez Árpádtól. Ezután Németh kínos történetek megszellőztetését helyezte kilátásba, amit a mai nappal el is kezdett: egy tumblr-oldalon kezdte el ömlesztve közölni a különböző balhésabb ügyeket - melyek igazságtartalmáról nem igazán lehet meggyőződni.

A blogger egyébként az MSZP környékétől kapta a füleseket, de "egyes szocialisták" - valószínűleg Molnár zsolt köre - kínosan ügyeltek arra, hogy a blog ne támadja Habony Árpádot és Rogán Antalt.Ellenben a pártból kifejezett kérés érezett, hogy Némethék állandóan "üssék" az MSZP szövetségeseit, Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont.