Folytatódik a felhőszakadás az egész országban

2014.09.12. 08:24

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében elsőfokú figyelmeztetés adott ki Budapestre a várható jelentős mennyiségű csapadék miatt. Szintén elsőfokú vészjelzés van érvényben Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém és Pest megyében.

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki Komárom-Esztergom és Nógrád megyére, ahol 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat.

Felhőszakadás

Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Pest megyében, továbbá Budapesten felhőszakadásra is figyelmeztetnek. Ezeken a területeken egy-egy intenzív zápor, illetve zivatar során rövid idő alatt is 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Mindemellett Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében a várható heves zivatarok miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

riaszt

Az előrejelzés szerint pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 16-23 Celsius-fok között alakul, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében akár 28-30 fok is lehet. Késő estére 13-19 fok közé hűl le a levegő.

Késő este délnyugat felől várhatóan újabb intenzív csapadékzóna éri el az országot, szombatra virradó éjszaka a Dunántúlon, főként a nyugatabbi tájakon valószínű jelentős mennyiségű csapadék.