Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Siófokon házak váltak lakhatatlanná

2014.09.14. 22:15

Siófokon fél nap alatt három hónapnyi csapadék hullott, több ház lakhatatlanná vált - mondta Balázs Árpád polgármester.

A szombatról vasárnapra virradó éjszakán 100 milliméter, majd vasárnap délelőtt további 40 milliméter csapadék hullott Siófokra. Ennek következtében a déli városrészen, az Arany- és az Ezüstparton több utca is víz alá került, a víz több helyen betört a pincékbe, mélygarázsokba, műhelyekbe.

Eddig 15 ingatlan vált lakhatatlanná, a víz 150 további ingatlant veszélyeztetett közvetlenül, ezért Balázs Árpád arra kéri a siófoki nyaralótulajdonosokat, mindenki ellenőrizze, amint lehetősége adódik, van-e tennivalója a további kárelhárítás érdekében ingatlanja körül.

Szükségszállásként a város közelmúltban felújított hajléktalanszállóját nyitották meg, de ha kell, a városi rendőrkapitányság által a készenléti rendőrség számára biztosított helyiségeket is megnyitják. Eddig hét ember elhelyezését kellett megoldani.

A talaj telített, a Balaton vízállása rekordmagasságú, és a Sió-csatornán történő vízeresztés miatt sem lehet számítani a víz elszivárgására az érintett térségben.

 
  • Van fotója vagy videója az árvízről? Küldje el nekünk!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!