A Keletinél akcióztak a terrorelhárítók

2014.09.19. 08:16

Több forrásból is úgy értesültünk, hogy a Terrorelhárítási Központ kommandósai nagyszabású akciót hajtottak végre az éjjel Budapesten. Egy munkatársunk elmondása szerint éjfél körül egy egész konvojnyi autó állt meg a Rottenbiller utcai felüljáró alatt. Négy rendőrautó, két, villogóval ellátott civil autó és három TEK-es furgon is ott állt a Rákóczi út kereszteződésében.

Az akcióról egy olvasónk is beszámolt, aki megerősítette a TEK-es kommandósok és a készenlétisek jelenlétét, sőt, a távolból még egy képet is lőtt. Ő úgy látta, mintha az egyik házból hoztak volna ki valakit.

A rendőrségi honlapon egyébként megjelent egy hír egy éjszakai gázfegyveres randalírozó elfogásáról. Eszerint azonban a több emberre rálövő H. Tamás-t a kerületi járőrök, és nem a TEK fogta el, így nem tudni, hogy a szemtanúk által leírt akcióról van-e szó.

Az ellentmondások feloldása érdekében kérdéseinket elküldtük a rendőrségnek és a Terrorelhárítási Központnak is; mindkét szerv a Központi Nyomozó Főügyészséghez irányított minket.