16 évvel a gyilkosság után emelnek vádat

2014.09.30. 08:58

Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki az adatok szerint 1998-ban ölte meg egy üzlettársát. A két férfi között elszámolási vita volt, ezért a későbbi áldozat többször megfenyegette a vádlottat. A vádlott ezért eldöntötte, hogy leszámol a férfival.

A vádlott a társával (aki testőrként dolgozott) Pécs határába hívta az áldozatot, ahol vitatkoztak, majd a testőr többször megütötte őt. A sértett ekkor egy kést vett elő, de a testőr egy pisztollyal figyelmeztető lövést adott le a földre. Közben a vádlott elővett egy egy méteres csákánynyelet, amivel legalább tizenhatszor ütötte meg az áldozat fejét. Ezután egy késsel tizenkilencszer szúrta meg a vádlott a magatehetetlen, földön fekvő férfit. Az ütések és a szúrások miatt a férfi meghalt.

A testőrt kilenc nappal később fogták el és 1999-ben ítélték el, a vádlott viszont külföldre szökött. A kiadott elfogatóparancs alapján 2012-ben Angliában fogták el, majd Magyarországra hozták. Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat, amiért akár életfogytig tartó szabadságvesztést is lehet kapni, írja a Baranya Megyei Főügyészség közleménye.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport