Elvágta az öreg néne az őzike torkát

PICT1151
2014.10.02. 09:29

Június elején került egy recski házhoz az a sérült őzgida, akit hiába gondoztak, tápláltak, nem tudták felnevelni, mert vasárnap egy szomszédjuk megölte, írja a Heol.hu.

A lap szerint az őzike már ki-kijárt a kertből egy közeli rétre, de mindig hazatalált, ezért is volt gyanús, hogy miután gazdái hiába szólítgatták, nem került elő. A férfi a keresésére indult, és egy közeli utcában hangos kutyaugatásra lett figyelmes. A ház udvarán megtalálta az elvágott torkú őzikét, és egy felbőszült nagymamát.

A nő állítása szerint az őzike váratlanul felbukkant az udvarán, és a kennelbe zárt kutyái ugatásától megijedve összevissza ugrabugrált az udvaron. Az udvaron volt a kétéves unoka is, aki viszont az őztől ijedt meg. Mivel a nagymama attól tartott, hogy az őz veszett, kést ragadott, és elvágta a torkát. Az eset néhány másodperc alatt zajlott le.

Az őzgida gazdája kihívta a rendőröket és a vadőrt is, de a lap arról már nem ír, hogy indult-e valaki ellen eljárás. Ugyanakkor az Egererdő Zrt. vezérigazgató helyettese úgy nyilatkozott a lapnak, hogy nem szerencsés vadállatokat befogadni, még akkor sem, ha sérültek és fiatalok. Mint mondta, ilyen esetben inkább a területileg illetékes erdészeti vagy vadgazdálkodási társaságot kell értesíteni.