Róka helyett a társát lőtte homlokon a vadász

2014.10.02. 10:39

A Ráckevei Járási Ügyészség szerdán foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat egy vadászbaleset miatt – olvastuk a Pest Megyei Főügyészség közleményében.

A baleset egy 2012 novemberében, Apaj községben tartott fácánvadászaton történt. Itt a reggeli apróvad-hajtás során a hajtóláncban haladó vádlott észrevette, hogy egy róka ugrik ki az aljnövényzetből. Kapásból rá is durrantott a 30-40 méterre lévő állatra, de az egyik sörét a róka túloldalán, az aljnövényzet takarásában álló vadásztársát találta el, aki ráadásul nem a hajtók, hanem a vadra várakozók - az úgynevezett elállók - között állt. A homlokba fúródó sörét nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott.

A vétség azért is komoly, mivel a vadászvizsgához elsajátítandó alapszabály - amit a vadászat vezetője külön is hangsúlyozott - , hogy tilos lőni emberek irányába, amennyiben a biztonsági lőtávolon belül vannak; ezen kívül az apróvadhajtás közben 45 fokos szög alatt tilos a sűrű aljnövényzetben tüzet nyitni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport