Fecskendő és üres üvegek az óvodaudvaron

2014.10.02. 09:13

Nem egyedi eset a szegedi József Attila Általános Iskola és Szakiskolában történt hétfői eset, mely során egy hatodikos fiú ököllel elpáholta a tanárát csak mert az el akarta venni tőle a cigit, amire a tanteremben gyújtott rá. A Délmagyar riportja szerint nem Ricsi az egyedüli problémás figura az iskolában; sőt, a József Attila annyira hírhedt intézménynek számít a környéken, hogy a szülők még a szemközti Felsővárosi Óvodából és a Gyík utcai bölcsődéből is sorra veszik ki gyerekeiket.

Aranyné Bíró Éva óvodavezető azt mondja, a legtöbb probléma azzal van, hogy az iskolások rengeteg dolgot behajítanak a kerítésen, sok az üres alkoholos üveg, de találtak már egy cipőt, sőt egy eldobott injekciós tűt is, amivel egy óvodás megszúrta az ujját. Az óvoda dolgozói ezért minden napjukat a kerítés környékének átvizsgálásával kezdik.

Több panasz érkezett amiatt is, hogy az iskolások gyakorlatilag reggeltől estig az utcán héderelnek; köpködnek, trágárul ordítoznak és verekednek. A kisgyerekek számára kevéssé példaértékű környezet miatt az óvoda népszerűsége is zuhanni kezdett, a korábbi hattal szemben ma már csak négy csoportja van, és emiatt hat pedagógust is el kellett küldeni.

Az iskola egyébként 2007 őszén indult a deszegregációs program keretében, így sok, családi-szocializációs problémával küzdő diák is a József Attilába került.