25 millióval vertek át magyar orvosokat

2014.10.03. 09:00

Huszonötmillió forintot tudott kicsalni egy 38 éves férfi magyar orvosoktól, akiknek New York-i konferenciát és városlátogatást ígért. A férfi azzal kereste meg az orvosokat, hogy városlátogatással egybekötött szakmai utakat szervez egy utazási irodán keresztül. 42 embertől így közel 25 milliót forintot tudott kicsalni. 

A férfi azt állította, hogy egy orvosszövetséggel is kapcsolatban áll, ami a honlapján is olvasható volt. A szövetséggel azonban nem volt semmilyen kapcsolata, a megrendelt repülőjegyeket és szállásokat pedig nem foglalta le.  

Miután az orvosszövetség felszólította, hogy a rájuk vonatkozó hivatkozást törölje az oldaláról, a férfi újra megkereste az orvosokat. Azt mondta nekik, hogy a részvételi díj 500 ezer forintra emelkedett. Ekkor már egyik orvos sem akart fizetni neki és követelte az addig befizetett összeg visszatérítését. Ekkor derült ki az is, hogy a  férfi cégét a bejelentett lakcímen nem lehetett megtalálni, az oda érkező leveleket a posta nem tudta kézbesíteni. 

A férfi ellen a Győri Járási Ügyészség 42 rendbeli csalás, valamint gazdasági adatszolgáltatási kötelezettség elmúlasztása miatt emelt vádat.