Mennyire ismeri a 25 éves MSZP-t? - kvíz

2014.10.07. 07:57
Ki volt az első MSZP-s miniszterelnök a rendszerváltás után? Horn Gyula, ki más! Ez persze könnyű kérdés, ilyen nem is szerepel a kvízünkben amellyel a ma születésnapját ünneplő MSZP elmúlt 25 évére emlékezünk. Pozsgay Imrétől a Bokros-csomagon és az emlékezetes kormányfői castingon át a jelenlegi kampányig mindent halásszon elő az emlékezetéből! Szüksége lesz rá.

Ma ünnepli 25. születésnapját az MSZP, amely 1989. október 7-i megalakulása óta háromszor nyert választásokat, és négy miniszterelnököt adott Magyarországnak. De az MSZP története természetesen messze nemcsak Horn Gyuláról, Medgyessy Péterről, Gyurcsány Ferencről és Bajnai Gordonról szólt.

A párt elmúlt 25 évét egy 25 kérdésből álló kvízbe sűrítettük: Pozsgay Imrétől Simon Gáborig, a Bokros-csomagtól a 2005-ös államfőválasztásig, az MSZP-SZDSZ koalícióktól a 2010-es szocialista bukásig minden előkerül. Tesztelje, mennyire ismeri a baloldal elmúlt negyed századát!

Minden kérdés megválaszolására 20 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »