Vádemelés a szigetszentmiklósi túszdrámában

2014.10.10. 12:22

A Pest Megyei Főügyészség több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és személyi szabadság bűntette – azaz túszejtés - miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a válás miatti keserűségében többször rálőtt volt feleségére és annak barátjára, majd túszul ejtette az asszonyt – tudatja az ügyészség közleménye.

A férfi fegyvertartási engedély birtokában egy pisztolyt vásárolt, és tavaly július 25-én elrejtőzött közös gyerekük csepeli óvodájánál. Megvárta, míg az asszony beviszi a gyerekeket az óvoda udvarára, majd amikor a felesége visszaért az autójához, odalépett hozzá és szó nélkül beült a hátsó ülésre. Ekkor kezében már ott volt a fegyver, amivel arra kényszerítette a nőt, hogy térjenek vissza  Szigetszentmiklósra. Itt azonban egy zöldségesnél, ahol jelenlegi barátja is dolgozik, a nő kipattant a kocsiból, és ina szakadtából elkezdett rohanni. A férfi utánaeredt, közben háromszor is rálőtt, de a golyók elsüvítettek a menekülő mellett. A zöldséges lépcsőjénél az aktuális barát is megjelent, megpróbált közbeavatkozni, de egy lövedék a kezét érte.

Túszejtés és lövöldözés Szigetszentmiklóson

Végül az asszony elesett, üldözője utolérte, megragadta és a pisztolyt a saját fejéhez tartva azzal fenyegette, hogy véget vet mindkettejük életének. Ekkor azonban már a Terrorelhárítási Központ túsztárgyalója is megérkezett, majd a kommandósok is, akik „emberi élet kioltására nem alkalmas töltényekkel” ártalmatlanná tették az ámokfutót.