Szinte bárhol lehet zivatar

455957806 10
2014.10.15. 09:02 Módosítva: 2014.10.15. 10:08

A meteorológiai szolgálat az északnyugati megyék kivételével az egész országra elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki heves zivatar és felhőszakadás miatt.

riasztas
Fotó: met.hu

Ez azt jelenti, hogy „kis valószínűséggel” alakulhat ki heves zivatar, és rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több eső lehet.

Ön is látta?

Van fotója vagy videója? Küldje el vagy töltse fel!

Az Időkép egyik észlelője szerint Szekszárdon már leszakadt az ég, a csatorna nem tudta elvezetni a vizet, ami elöntötte az utat.

szekszard
Fotó: idokep.hu

A tűzoltókat Tolna és Baranya megyében több helyszínre riasztották, írta a katasztrófavédelem. Bonyhádon egy alagsorban gyűlt össze egy-másfél méternyi víz, Nagymányokon megdőlt egy fa, ami gyalogosokra lehet veszélyes. A Baranya megyei Hidason egy pincéből kellett másfél méteres vizet kiszivattyúzni.

A legmagasabb hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű, késő estére 13, 17 fok közé hűl le a levegő. A hét végén naposabb, szárazabb idő lesz, a folytatást megnézheti itt>>>

Akik a melegfrontra érzékenyek, fejfájásra, a teljesítőképesség csökkenésére, vérnyomásváltozásra készüljenek. Ingerlékenyek is lehetnek.

Tőlünk délre, a horvátországi Karlovacban igazán pocsék idő van, mutatjuk:

Mennydörgés és jégeső (Horvátország, Karlovac)