Elraboltak és Magyarországon kínoztak egy osztrák férfit

2014.10.16. 14:32

Elkapták azt a három embert, akik elraboltak, majd több mint két hónapig, augusztus 3-október 9. között tartottak fogva egy osztrák férfit, írja a Police.hu.

A 41 éves B. Angéla és 47 éves külföldi társa, B. M. azzal kereste fel Sz. József Károlyt, hogy figyeljen meg egy Bécsben élő férfit, majd rabolja el. A 32 éves Sz. József és B. M. megfigyelte a sértett mozgását, majd augusztus 3-án a házában kábító hatású anyagot fecskendeztek a férfibe. Ezután a férfit egy táskában a ház előtt parkoló autóba vitték, majd egy magyarországi erdei tanyára szállították.

A sértett őrzését Sz. József látta el, akit két másik társa folyamatosan utasított annak érdekében, hogy az osztrák férfit megtörje és pénzét kikényszerítse. A különböző bankokban elhelyezett pénzének megszerzéséhez szükséges iratokat a férfi aláírta, a megbízásokat minden esetben egy nő nevére állították ki. A pénzt G. Angéla vette fel, aki a bankfiókokban külsejét megváltoztatva, parókát viselve jelent meg.

A férfit október 8-án visszaszállították Ausztriába, ahol egy autópálya kihajtó melletti bokros részen kitettek a kocsiból és magára hagyták. Az osztrák férfira végül három nappal később a hegyeshalmi határátkelőhelytől nem messze osztrák rendőrök találtak rá zavart és megviselt állapotban.

A rendőrség személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének alapos gyanúja miatt indított eljárást a három gyanúsított ellen.