Galgahévízre megy a Jobbik-frakció

2014.10.16. 09:41

Kétnapos kihelyezett frakcióülést tart a Jobbik parlamenti képviselőcsoportja a Pest megyei Galgahévízen csütörtök és pénteken, írja az MTI.

Vona Gábor, a párt elnök-frakcióvezetője elmondta: értékelik a szereplésüket az idei három választáson, megvitatják a következő három és fél év országgyűlési munkáját és az országos stratégiát.

Csütörtök délután a párt európai parlamenti képviselőit hallgatják meg, pénteken pedig a jobbikos polgármestereket várják a frakcióülésre, akikkel áttekintik településeik helyzetét.

A pártelnök a hevesi beadványukról azt mondta: meggyőződése, hogy súlyos visszaélés történt, és miközben először azt a tájékoztatást kapták, hogy a helyi választási bizottság a rendőrség vizsgálatára vár, húsz perccel később mégis elutasították azt. Információi szerint a két ülés között a Fidesz kampányfőnöke járt a választási bizottságnál.

A Jobbik szóvivője szerdán jelentette be, hogy a választási eredmények megsemmisítését és új helyhatósági választás kiírását kezdeményezi Heves városában, mert a párt szerint választási csalás, szavazatvásárlás történt.