Teljesen meglepte Orbánt a beutazási botrány

000 DV1719875
2014.10.21. 06:56

Orbán Viktor kifejezetten ingerült a beutazási botrány miatt, különösen azért, mert az ügy teljesen váratlanul érte, legalábbis a Népszabadság szerint. A lap belsős információi alapján Lázár tegnapi barátságos, már-már meghunyászkodó tűzoltóakciója ellenére Orbán Viktornak az a véleménye, hogy ez egy nagyon komoly ügy, amit nem szabad elbagatellizálni.

Orbán azért is lehet különösen ingerült, mert a beutazási tilalmat kiváltó egyik ügy, a Bunge megvesztegetése júniusban történt, azóta nem tett semmit a hatóság. A kormánynak az is feltűnhetett volna, hogy Victoria Nuland külügyi helyettes államtitkár – vele fog tárgyalni Szijjártó Péter Washingtonban – október elején már nem csak az Orbán-kormány oroszbarátságát, hanem a

a gyengülő demokrácia és a korrupció kettős rákfenéjét

is aggasztónak nevezte. A botrány súlyát a Népszabadság szerint jól jelzi, hogy a kormányzatban vannak olyanok, akik az amerikaiaknak már egyenesen hálásak, hogy nem az önkormányzati választás előtt robbantották ki a botrányt. És van, aki szerint a Századvég tulajdonában lévő Napi Gazdaság félrevezető cikke nélkül nyilvánosságra sem került volna az egész – azaz a felelősséget van, aki szívesen rátolná az eddig érinthetetlen, de a cikkel valóban érthetetlen hibát vétő Habony-körre.

A magyar kormánytagokat érintő amerikai beutazási tilalomról szóló cikkeinket itt gyűjtöttük össze>>>>>>  • Hírek
  • Hírek