Gázpalackokkal és benzineskannákkal teli autót akart felrobbantani egy férfi

2014.10.28. 09:21

Vádat emeltek egy 39 éves férfival szemben, aki áprilisban egy fővárosi áruház parkolójában megpróbált felrobbantani egy autót, miközben mindezt kamerával rögzítette.

A vád szerint, a férfi év elején elhatározta, hogy a pirotechnikai hobbija miatt felhalmozott eszközök, anyagok felhasználásával, valamint egy mobiltelefon – mint távirányítású gyújtószerkezet – segítségével, felrobbant egy autót úgy, hogy az eseményt közben kamerával rögzíti.

Ezért februárban vett egy autót százezer forintért, vett egy mobilt, majd elkészített egy távolról indítható gyújtóeszközt. Hogy nagyobb legyen a robbanás, az autó beljsejét telepakolta gázpalackokkal és benzinnel teli kannákkal, míg gyújtóforrásként gyufakötegeket és benzinnel átitatott papírköteget használt.

Végül április hetedikén az autót egy XVII. kerületi áruház parkolójában, az épülettől alig két méterre állította le. Visszament a saját autójához, és onnan felhívta a gyújtószerkezetként szolgáló telefont. Az elektromos szikra a gépkocsi belsejében tüzet is okozott. A rövid időn belül megjelenő tűzoltók az autó belsejében égő tüzet eloltották, mielőtt felrobbanhatott volna az autó.

Az ügyészség a férfit a fenti cselekmény miatt közveszélyokozás bűntettének kísérletével vádolja, aminek büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.