Életfogytiglant kaptak Dopeman nagyszüleinek gyilkosai

2014.10.30. 14:17

Életfogytiglant kapott csütörtökön első fokon annak a bandának a két tagja, amelyet öt idős ember meggyilkolásáért és tucatnyi bántalmazásáért állítottak bíróság elé a Fővárosi Törvényszéken.

A nyolc vádlott összesen 14 különböző bűncselekményt hajtott végre 2010 októbere és 2011 januárja között, minden esetben 70 évesnél idősebbek ellen, akiket annak ellenére bántalmaztak brutálisan, hogy nem álltak ellen a rablások során. Közülük öten a bántalmazás miatt életüket is vesztették, köztük a zenész Dopeman nagyszülei is, értesült erről a Hír24.

A banda tagjai közül hatan magyarul jól beszélő, de román állampolgárságú férfiak. Az elsőrendű vádlott G. Victor tényleges életfogytiglant kapott, ahogy a másodrendű K. Gy. Florin is, azzal a kitétellel, hogy leghamarabb 40 év után szabadulhat. A további vádlottak közül egyet, aki a bűncselekmények többségénél az elkövetők sofőrje volt, 10 évre ítélték, egyet hat és fél évre büntették, míg egy magyar állampolgárságú nő, aki tippekkel látta el a bandát, öt évet, míg hatodik társuk felfüggesztett büntetést kapott. Kettejüket viszont bizonyítottság hiányában felmentették.

Ügyészi és védelmi fellebbezések miatt nem jogerős az elsőfokú ítélet, a büntetőper a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik másodfokon, írja az MTI.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport