Polt Péterék levelet írtak Goodfriendnek

2014.11.13. 16:20

A Legfőbb Ügyészség dr. Polt Péter legfőbb ügyész október végén Eric H. Holder legfőbb ügyésznek megküldött információ kérésére hivatkozva csütörtökön levélben fordult M. André Goodfriend ideiglenes ügyvivőhöz. Személyre szólóan is információt kérnek az esetlegesen felmerülő korrupciós ügyről - közölte a Legfőbb Ügyészség. 

A Legfőbb Ügyészség illetékes főosztályának vezetője a levelében utalt rá, hogy mivel a közelmúltban az egyik érintett sajtónyilatkozata alapján köztudottá vált, hogy az Amerikai Egyesült Államokba való belépés korlátozása a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökét érinti, így vele szemben – az adatok ismertté válásával – személyiségi jogsérelem sem áll fenn.

Ezért kérte az ideiglenes ügyvivőt arra, hogy a beutazási korlátozásokra alapot adó bűncselekményre utaló konkrét adatokat bocsássa a magyar ügyészség rendelkezésére, ezzel lehetőséget teremtve az információk büntetőjogi szempontú értékelésére és arra, hogy azok elemzése alapján a magyar ügyészség megtehesse a szükséges intézkedéseket.

A Legfőbb Ügyészség a levelében kifejezte azon meggyőződését, hogy leginkább ez szolgálná a korrupció elleni hatékony és eredményes fellépés közös ügyét.