Jolán
7 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Németh: Időszerű a magyar–amerikai kapcsolatok áttekintése

2014.11.28. 09:31

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke időszerűnek tartja a magyar–amerikai kapcsolatok áttekintését, ezért meghívta a bizottság ülésére André Goodfriend amerikai ideiglenes ügyvivőt, írja az MTI. 

A politikus sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a meghívása áll, és az amerikai ügyvivő jelezte: engedélyt kér a részvételre. André Goodfriend jelezte, hogy mindenképpen szeretne találkozni vele, de Németh bízik benne, hogy a bizottság vendége is lesz az amerikai diplomata a közeljövőben, és megvitathatják a két ország közötti kapcsolatokat, így a kitiltási ügy aktuális helyzetét is. A beutazási tilalom által érintettekkel kapcsolatos kérdésre Németh Zsolt azt mondta, ő is csak Vida Ildikó NAV-elnök nyilatkozatára tud támaszkodni.

Csütörtökön a Figyelő arról írt, hogy Magyarország válaszul a kitiltási botrányra amerikaiakat tilthat ki. Mint írták, a külügy épp egy ezt megalapozó kormányzati előterjesztésen dolgozik. Az Index megkereste a Külgazdasági és Külügyminisztériumot az ügyben, ahol nem válaszoltak részletesen kérdéseinkre, mindössze annyit írtak, hogy majd kellő időben tájékoztatják a közvéleményt.