Olivér
5 °C
8 °C

Kivándorlási útmutatót írtak cigányoknak

2014.12.01. 18:22

Kivándorlási útmutatót jelentetett meg a miskolci roma nemzetiségi önkormányzat, írja a Roma sajtóközpont. A civil szakemberek segítségével összeállított kiadvány az alapinformációkat, intézmények elérhetőségeit, jogszabályhelyeket tartalmazza. A kiadvány a közlemény szerint a családok megfontolt döntését kívánja segíteni. A füzetet személyesen is eljuttatják a szegregátumokban élőkhöz.

A miskolci kisebbségi testület hangsúlyozza, hogy az érintett családok magyar és európai uniós polgárként a szabad mozgás és tartózkodási jogukat gyakorolhatják, mely egyben alkotmányos alapjoguk is. Magyarországon kivétel nélkül minden állampolgárnak joga és lehetősége van arra, hogy elhagyja az országot és ahhoz is, hogy utána visszatérjen ide.

A várost októberben elhagyó gyermekes családok Miskolc szegregált területeiről indultak útnak. A lakóterületek infrastrukturális adottságai, a szociális helyzetük és a város intézkedései egyaránt szerepet játszottak a kivándorlásban.

A füzet ezen a linken érhető el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?