Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az államtitkárnak nem tetszettek a Vida Ildikó-s zh-kérdések a Műegyetemen

2014.12.02. 16:15 Módosítva: 2014-12-02 16:48:10

A Műegyetem Számítástudományi és Információelméleti Tanszékén körlevelet küldtek szét, ami szerint Palkovics László felsőoktatási államtitkár azzal kereste meg a rektort és a dékánt, hogy a zh-kban ne legyenek aktuálpolitikai feladatok.

A körlevél így szól:

A legutóbbi SZA ZH példák kapcsán a felsőoktatási államtitkár megkereste a rektort és a dékánt. Dékán úr ezután azt a kérést tolmácsolta a tanszékvezetők felé, hogy a jövőben ne legyenek aktuálpolitikai kérdésekkel kapcsolatos ZH példák.  

Az egyetemtől független BMEME című viccoldalon nemrég egy olyan feladatot posztoltak, ami tényleg szerepelt az egyik zh-ban. A gráfos feladat szerint a NAV egy papírfecnin szerzett értesülés alapján szeretné felderíteni a szövevényes ÁFA-csalásokat. 

4329 boaaq63hm8 normal
Fotó: bmeme.hu

Az egyetem gépészmérnöki tanszékén korábban egy olyan feladatot adtak egy zh-n, amiben a titokban nyaralni indult Vida Ildikó és  Csillag Dezsőné kidobálják a repülőből a korrupciós kitiltási botrány iratait, majd egy sms-t is küldenek a következő szöveggel: "Peti, szólj Janinak is, hogy most dobtuk ki :)" A feladatban a megadott adatok alapján azt kellett kiszámolni a titkosszolgálatnak, hogy hol dobhatták ki az iratokat. 

A fenti példák alapján még egy zh-n is elég jó lehet a hangulat az egyetem tanszékein. Ezt Palkovics László államtitkár is tudhatja, aki hosszú évekig volt a Műegyetem oktatója. Nem értjük, hogy a gyakorlatorientált képzést hirdető államtitkárnak mi a baja ezekkel a való életből vett példákkal. 

"Palkovics László nem akart beleavatkozni az egyetem belügyeibe. Ez a kérdés csak egy magánbeszélgetésen került szóba, ahol megkérdezte a dékánt arról, mi a véleménye ezekről az aktuálpolitikai példákról" - válaszolta az Index kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatási államtitkársága. Az államtitkár mint az egyetem fenntartója azért érdeklődött erről, mert a korábbi aktuálpolitizáló vizsgafeladat után az egyetemen belső vizsgálat is indult, közölték.