Jolán
2 °C
4 °C

Károlyi György lesz az új francia nagykövet

2014.12.03. 12:22

A Feol.hu értesülése szerint Károlyi György lesz Magyarország franciaországi nagykövete. A lapnak nyilatkozott a Károlyi-kastélyt felújító grófi család leszármazottja, aki elmondta, hogy örömmel mondott igent a felkérésre, de kinevezését még nem vette át.

Károlyi György egy éves korától Párizsban élt, ott ismerte feleségét és ott születtek a gyermekei is. A rendszerváltás után látogatott először haza és hozta létre nagyapjáról, gróf Károlyi Józsefről elnevezett alapítványt, amely az üresen álló és rossz állapotú fehérvárcsurgói kastély újjáépítését és kulturális központtá alakítását tűzte ki céljául. Károlyi a felújítás megszervezése mellett a Fiat franciaországi kirendeltségének gazdasági igazgatójaként is dolgozott.

Károlyi György és felesége a fehérvárcsurgói kastély könyvtárában
Károlyi György és felesége a fehérvárcsurgói kastély könyvtárában
Fotó: feol.hu

A leendő párizsi nagykövet a lapnak elmondta, Magyarország barátja Franciaországnak és Franciaországnak sincs semmi oka arra, hogy ne legyen barátja hazánknak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?