Még ma is lehet ónos eső

D KOM20141202009
2014.12.03. 11:11 Módosítva: 2014.12.03. 12:38

Az OMSZ jelentése szerint bár vészhelyzet miatt már sehol sincs érvényben figyelmeztetés, még szerdán is kell számítani, főleg a magasabban fekvő helyeken ónos esőre, ónos szitálásra. Délutántól ugyanakkor már csak a Nyugat-Dunántúlon lehet csapadék. Napközben 2-8 fok várható, hajnalban -2 - 3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön a hajnali köd felszállása után napközben elvékonyodik a felhőzet, és legfeljebb nyugaton, délen lehet néhol kisebb eső, 4-10 fokra számíthatunk. Sajnos csak rövid ideig örülhetünk a világosságnak, ugyanis pénteken újra mindenütt megnövekszik a felhőzet, és délutántól a Dunántúlon már újra több helyen kell számítani esőre, ettől függetlenül marad az enyhe idő, 5-10 fokos meleggel.

Szombatra visszatérhet az ónos eső is, bár főként a magasabban fekvő helyeken valószínű. Máshol borult, párás idő lesz, esővel és záporokkal. Hajnalban -1 - 4, napközben 3-8 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap is felhős marad az ég, és többfelé várható eső, a Dunántúl magasabban fekvő helyein havas eső is valószínű, 1-6 fokra kell számítani. Hétfőn a hegyekben pedig már havazás is lehet, máshol havas esőre, esőre kell számítani. A hajnali -2 - 4 fokról napközben sem nagyon mozdul el a hőmérő higanyszála: 1-5 fok várható.

A Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központja által futtatott számítógépes előrejelzés szerint decemberben átlagos hőmérsékletű vagy annál kissé enyhébb, a sokévi átlagnál csapadékosabb idő várható.