Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Még ma is lehet ónos eső

D KOM20141202009
2014.12.03. 11:11 Módosítva: 2014-12-03 12:38:15

Az OMSZ jelentése szerint bár vészhelyzet miatt már sehol sincs érvényben figyelmeztetés, még szerdán is kell számítani, főleg a magasabban fekvő helyeken ónos esőre, ónos szitálásra. Délutántól ugyanakkor már csak a Nyugat-Dunántúlon lehet csapadék. Napközben 2-8 fok várható, hajnalban -2 - 3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön a hajnali köd felszállása után napközben elvékonyodik a felhőzet, és legfeljebb nyugaton, délen lehet néhol kisebb eső, 4-10 fokra számíthatunk. Sajnos csak rövid ideig örülhetünk a világosságnak, ugyanis pénteken újra mindenütt megnövekszik a felhőzet, és délutántól a Dunántúlon már újra több helyen kell számítani esőre, ettől függetlenül marad az enyhe idő, 5-10 fokos meleggel.

Szombatra visszatérhet az ónos eső is, bár főként a magasabban fekvő helyeken valószínű. Máshol borult, párás idő lesz, esővel és záporokkal. Hajnalban -1 - 4, napközben 3-8 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap is felhős marad az ég, és többfelé várható eső, a Dunántúl magasabban fekvő helyein havas eső is valószínű, 1-6 fokra kell számítani. Hétfőn a hegyekben pedig már havazás is lehet, máshol havas esőre, esőre kell számítani. A hajnali -2 - 4 fokról napközben sem nagyon mozdul el a hőmérő higanyszála: 1-5 fok várható.

A Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központja által futtatott számítógépes előrejelzés szerint decemberben átlagos hőmérsékletű vagy annál kissé enyhébb, a sokévi átlagnál csapadékosabb idő várható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?