Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Az USA segít összeállítani a kitiltási listát

HUS 6225
2014.12.06. 08:30

Az Egyesült Államok kész segítséget nyújtani a magyar kitiltási lista összeállításában, ott ugyanis évente nyilvánosságra hozzák, kiket ítéltek el korrupció miatt – mondta a Népszavának André Goodfriend, az USA ideiglenes ügyvivője.

Goodfriend Vida Ildikónak újra megüzente: kérjen vízumot, és akkor konkrétan ki fog derülni, miért tiltották ki az USA-ból. Bepereléséről azt mondta: nem érti, hogyan akarnak hozzáfogni, hiszen nem a személyével van gond. Nem érdekli, hogy még nem mondott le a NAV elnöke, mivel "semmiképp nem akarnak beavatkozni Magyarország belügyeibe" – mondta a Népszavának.

Az Orbánt lefasisztázó John McCainről azt mondta, hogy köztiszteletben álló szenátor, aki néha kemény véleményeket fogalmaz meg, de képes azokat tényekkel is alátámasztani. "Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindenben egyetértünk [...]. McCain a saját véleményét képviseli a szenátusban. Ez a nagy előnye egy olyan törvényhozásnak, amelyben az emberek képesek vitatkozni, kicserélni a véleményüket" – mondta a lapnak.

 Az ügyvivő szerint Orbán Viktort kellene megkérdezni, mit értett azalatt, hogy támadják Magyarország függetlenségét az energiapolitika, a pénzügyek, a kereskedelem terén azok, akik 2010 előtt haszonélvezői voltak a függőségnek. Szerinte az fenyegeti Magyarország energiafüggetlenségét, hogy Oroszországból terveztek második csővezetéket építeni, illetve hogy az atomenergia szerepét is növelni akarják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?