Az USA segít összeállítani a kitiltási listát

HUS 6225
2014.12.06. 08:30

Az Egyesült Államok kész segítséget nyújtani a magyar kitiltási lista összeállításában, ott ugyanis évente nyilvánosságra hozzák, kiket ítéltek el korrupció miatt – mondta a Népszavának André Goodfriend, az USA ideiglenes ügyvivője.

Goodfriend Vida Ildikónak újra megüzente: kérjen vízumot, és akkor konkrétan ki fog derülni, miért tiltották ki az USA-ból. Bepereléséről azt mondta: nem érti, hogyan akarnak hozzáfogni, hiszen nem a személyével van gond. Nem érdekli, hogy még nem mondott le a NAV elnöke, mivel "semmiképp nem akarnak beavatkozni Magyarország belügyeibe" – mondta a Népszavának.

Az Orbánt lefasisztázó John McCainről azt mondta, hogy köztiszteletben álló szenátor, aki néha kemény véleményeket fogalmaz meg, de képes azokat tényekkel is alátámasztani. "Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindenben egyetértünk [...]. McCain a saját véleményét képviseli a szenátusban. Ez a nagy előnye egy olyan törvényhozásnak, amelyben az emberek képesek vitatkozni, kicserélni a véleményüket" – mondta a lapnak.

 Az ügyvivő szerint Orbán Viktort kellene megkérdezni, mit értett azalatt, hogy támadják Magyarország függetlenségét az energiapolitika, a pénzügyek, a kereskedelem terén azok, akik 2010 előtt haszonélvezői voltak a függőségnek. Szerinte az fenyegeti Magyarország energiafüggetlenségét, hogy Oroszországból terveztek második csővezetéket építeni, illetve hogy az atomenergia szerepét is növelni akarják.