Iván
22 °C
39 °C

Mekkora befolyása van Viktornak Mindenre? Újabb aktuális zh-feladatok a Műegyetemen

2014.12.06. 20:07

Fecni, tolmács, állami testület, Pirézia - ezek a szavak mind szerepelnek a Műegyetem Számítástudományi és Információelméleti Tanszékén kiadott zárthelyi feladatban, legalábbis a BMEME portál fotói szerint.

A feladat arról szól, hogy Piréziában megsokasodtak azok a zh-feladatok, amik túl sok aktuális eseményt tartalmaznak, ezért fel kell állítani egy állami szervet, ami papírhoz köti a feladatok kiadását, a papírra pedig pecsét kell, mert különben egy fecni kellene hozzá, szóban nem érne semmit vagy tolmács kellene hozzá. Ezzel a tanszék megint egyértelmű utalást tett Vida Ildikó kitiltása körüli mizériára.

4383 2jit2btjg5 normal
Fotó: bmeme.hu

Egy másik szöveges feladat arról szól, hogy az EU egy ábrával illusztrálta Magyarországon a korrupció mértékét, és az alapján kell megállapítani, hogy mekkora hatása van "Viktornak Mindenre", ugyanis a tüntetők szeretnék ezt a befolyást megszüntetni.

4382 sq0tiym3eq normal
Fotó: bmeme.hu

A BMEME posztjai december 5-én kerültek fel a netre, de a lefotózott lapokon nincsen dátum, ami alapján meg lehetne állapítani, hogy pontosan mikor készültek. Ha még ennek a hétnek a második felén, akkor a feladatok határozottan ellentmondanak Palkovics László felsőoktatási államtitkár állítólagos kérésének, ami egy körlevélben terjedt múlt héten:

A legutóbbi SZA ZH példák kapcsán a felsőoktatási államtitkár megkereste a rektort és a dékánt. Dékán úr ezután azt a kérést tolmácsolta a tanszékvezetők felé, hogy a jövőben ne legyenek aktuálpolitikai kérdésekkel kapcsolatos ZH példák.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatási államtitkársága akkor azt válaszolta az Index megkeresésére, hogy Palkovics "nem akart beleavatkozni az egyetem belügyeibe. Ez a kérdés csak egy magánbeszélgetésen került szóba, ahol megkérdezte a dékánt arról, mi a véleménye ezekről az aktuálpolitikai példákról".

Frissítés: BME-s diákok jelezték, hogy az első kép nem zárthelyi dolgozat példája, hanem az Algoritmuselmélet tárgy egyik gyakorlatának feladatsora. Minden gyakorlatvezető a saját kurzusának kreál feladatsorokat az adott héten, amelyet a gyakorlati órákon oldanak meg a diákok, a képen egy ilyen feladat látható.

Frissítés 2: Több BME-s oktató szerint a második fotó nem hivatalos műegyetemi feladatlapról készült.