Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora befolyása van Viktornak Mindenre? Újabb aktuális zh-feladatok a Műegyetemen

2014.12.06. 20:07

Fecni, tolmács, állami testület, Pirézia - ezek a szavak mind szerepelnek a Műegyetem Számítástudományi és Információelméleti Tanszékén kiadott zárthelyi feladatban, legalábbis a BMEME portál fotói szerint.

A feladat arról szól, hogy Piréziában megsokasodtak azok a zh-feladatok, amik túl sok aktuális eseményt tartalmaznak, ezért fel kell állítani egy állami szervet, ami papírhoz köti a feladatok kiadását, a papírra pedig pecsét kell, mert különben egy fecni kellene hozzá, szóban nem érne semmit vagy tolmács kellene hozzá. Ezzel a tanszék megint egyértelmű utalást tett Vida Ildikó kitiltása körüli mizériára.

4383 2jit2btjg5 normal
Fotó: bmeme.hu

Egy másik szöveges feladat arról szól, hogy az EU egy ábrával illusztrálta Magyarországon a korrupció mértékét, és az alapján kell megállapítani, hogy mekkora hatása van "Viktornak Mindenre", ugyanis a tüntetők szeretnék ezt a befolyást megszüntetni.

4382 sq0tiym3eq normal
Fotó: bmeme.hu

A BMEME posztjai december 5-én kerültek fel a netre, de a lefotózott lapokon nincsen dátum, ami alapján meg lehetne állapítani, hogy pontosan mikor készültek. Ha még ennek a hétnek a második felén, akkor a feladatok határozottan ellentmondanak Palkovics László felsőoktatási államtitkár állítólagos kérésének, ami egy körlevélben terjedt múlt héten:

A legutóbbi SZA ZH példák kapcsán a felsőoktatási államtitkár megkereste a rektort és a dékánt. Dékán úr ezután azt a kérést tolmácsolta a tanszékvezetők felé, hogy a jövőben ne legyenek aktuálpolitikai kérdésekkel kapcsolatos ZH példák.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatási államtitkársága akkor azt válaszolta az Index megkeresésére, hogy Palkovics "nem akart beleavatkozni az egyetem belügyeibe. Ez a kérdés csak egy magánbeszélgetésen került szóba, ahol megkérdezte a dékánt arról, mi a véleménye ezekről az aktuálpolitikai példákról".

Frissítés: BME-s diákok jelezték, hogy az első kép nem zárthelyi dolgozat példája, hanem az Algoritmuselmélet tárgy egyik gyakorlatának feladatsora. Minden gyakorlatvezető a saját kurzusának kreál feladatsorokat az adott héten, amelyet a gyakorlati órákon oldanak meg a diákok, a képen egy ilyen feladat látható.

Frissítés 2: Több BME-s oktató szerint a második fotó nem hivatalos műegyetemi feladatlapról készült.