Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Megjött az amerikai válasz Orbánnak

2014.12.08. 20:01 Módosítva: 2014-12-08 20:35:58

Az amerikai ügyvivő szűkszavúan válaszolt Orbán Viktor miniszerelnök parlamentben elmondott beszédére. Goodfriend annyit írt a Twitteren, hogy Magyarország és a Egyesült államok között nagyszerű a jogi együttműködés és linkelt is a posztjához két dokumentumot.

Az egyik egy 2009-es emlékeztető Balázs Péter akkori magyar és Hillary Clinton akkori amerikai külügyminiszterek beszédeiről, melyeket egy kétoldalú jogsegély-megállapodás aláírásakor mondtak. (Ezt a megállapodást még 1994-ben írta alá a két ország, itthon 1997-ben hirdették ki, aztán volt egy módosítás, és ennek a jegyzőkönyveit cserélték ki 2009-ben a külügyminiszterek.)

A másik dokumentum pedig egy jogi útmutató arról, hogyan kell eljárnia az amerikai bíróknak abban az esetben, ha külföldi jogsegélykérelem érkezik hozzájuk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?