Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tényleg lesz magyar kitiltási lista

2014.12.12. 21:01
Az igazságügyi miniszter megerősítette, hogy készül egy jogszabálymódosítás, ami lehetővé tenné egyes külföldiek beutazásának megtiltását. Ez gyakorlatilag a magyar kitiltási lista jogi megalapozását jelenti.

Trócsányi László a parlament honlapján tette közzé írásbeli válaszát — az előzmény, hogy Mesterházi Attila azt kérdezte, készül-e magyar kitiltási lista. A válasz tehát igen.

A miniszter azt mondta, a kormány tárgyalt olyan kormányzati előterjesztést, amely jogszabálymódosítással korlátozná a külföldi állampolgárok Magyarországra történő beutazását. Konkrétan a 2007-es törvény végrehajtásáról szóló kormányrendelet módosításáról lehet szó.

Trócsányi Orbán Kossuth Rádiós interjújában elmondottakra utalt: „Magyarország kormánya úgy fog eljárni, ahogy egy nemzeti függetlenségére büszke országnak el kell járnia” — írja az MTI.