Ököllel vertek két idős embert a maszkos támadók

2014.12.13. 13:53

Maszkos támadók bántalmaztak és raboltak ki Keszthelyen két idős embert, több millió forintot vittek el tőlük. Az elkövetőket elfogták, a zsákmányukat viszont még keresik, jelentette be Horváth István keszthelyi rendőrkapitány.

A 73 éves férfira és a nála tartózkodó 65 éves asszonyra múlt vasárnap délután támadt rá otthonában maszkban és kesztyűben három férfi. A támadók a két ember unokáitól szereztek információt arról, hogy a házban nagy összegű készpénzt tart az idős férfi.

A csendes utcában lévő családi ház kerítésén mászott át az egyik támadó, majd ketten rárontottak az odabent tévét néző két emberre. Ököllel ütöttéj, fojtogatták a két idős embert, de a férfi nem árulta el, hol tartja otthon a pénzt. A támadók azonban így is megtalálták, és végül több millió forintot szereztek meg.

A rendőrséget a szomszédból értesítették. A két embert kórházba vitték, de mint kiderült, csak könnyebb sérüléseket szenvedtek, írja az MTI.

A 21 éves balatonszentgyörgyi férfit, a szintén 21 éves, már büntetett előéletű keszthelyi barátját, továbbá a rablásért és más vagyon elleni bűncselekményekért már többször börtönbüntetésre ítélt 44 éves iharosberényi társukat a bíróság elfogásuk után már előzetes letartóztatásba helyezte.