Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szülés helyett abortuszt ajánlott a kórház

2014.12.13. 09:51

Rácz Elvira extrém kis súllyal, 400 grammal született a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórházban, tíz percig élt. A kislány a születési anyakönyvet és a TAJ-számot, a patológiai jelentést viszont sosem adta ki a kórház az anyának. A kórház elismerte, adminisztrációs hibát követtek el – írja a Népszabadság.  A hibát elkövető orvost írásban figyelmeztették. 

A gyereket a szülés után egyből elvitte az ápolónő, az anyának azt mondták, 21 hetes korához képest jól van, a nevét is megkérdezték. Egy óra múlva közölték, hogy a baba meghalt. A család július óta nem kapta meg a patológiai jelentést, ezért nem tudják kiállítani a halott anyakönyvet. 

A kórház szerint az anyának perelnie kell, mert csak bíróság állapíthatja meg utólag a halál tényét. Állítólag azt is mondták az anyának: intézzék úgy, hogy abortusz történt, nem szülés", mivel akkor nem lenne adminisztrációs probléma.