Nem adják ki Juhásznak a vagyonnyilatkozatokat

2014.12.17. 21:59

Nincs idejük kiadni a többiek vagyonnyilatkozatát.

– írja a Facebookon Juhász Péter, az Együtt társelnöke, belváros-lipótvárosi önkormányzati képviselő hozzátéve, hogy az ő vagyonnyilatkozatát „pár óra alatt kiadták a Magyar Nemzetnek, hogy még a másnapi számban megjelenhessen”.

December 5-én kérte ki az V. kerületi polgármester, a képviselők és a külső bizottsági tagok vagyonnyilatkozatát. Választ 17-én kapott. Mint írja:

Sajnos nagyon nagy munkát róna a bizottságra/megbízott titkárnőre az adatigénylésem, ezért meghosszabbítják a határidőt 15 nappal.

„Számoljunk együtt. Van: 1 polgármester. 14 képviselő. 11 külső bizottsági tag. Ez összesen 26 fő, tehát 26 vagyonnyilatkozat. Egy vagyonnyilatkozat 5 oldal. Ha azt mondjuk, hogy egy nyilatkozat tevő feldolgozása (értsd: borítéknyitás, fénymásolóba helyezés, borítékba vissza tétel) 3 percet vesz igénybe, akkor az összes feldolgozása 26*3 perc = 78 perc. Egy és egy negyed óra. Ha egy kávészünettel kezd a kolléga, és egy ebédszünettel fejezi be a tevékenységet, akkor is belefér 2 órába.″

Rászálltak Juhász Péterre, mert nincs semmije, csak adóssága – írtuk novemberben. Miután kiderült, hogy az V. kerület negyedével olcsóbban adott túl 2010-ben öt ingatlanon, amelyeket offshore cégek szereztek meg, a Magyar Nemzet vezető anyagban, "Rejtély, hogy miből élt Juhász Péter" címmel írt arról, hogy az Együtt belváros-lipótvárosi önkormányzati képviselőjének vagyonnyilatkozata szerint a politikusnak se jövedelme, se ingatlanja, se megtakarítása nincsen, van viszont 250 ezer forintos pénzintézettel, illetve 5,5 millió forintos magánszemélyekkel szembeni tartozása. 

Tényleg nincs vagyonom. Nem letagadok bármit, hanem nincs. Se lakásom, se kocsim.

– mondta akkor Juhász, hozzátéve, hogy a kampányidőszak alatti átmeneti időszakot tükrözte vagyonnyilatkozata, amit „családon belül” valahogy átvészeltek. Budapest V. kerülete önkormányzatának jogi, ügyrendi és közbeszerzési bizottsága vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárást insított ellene december elején.

Közben van egy önkormányzat által biztosított titkárnőm, akinek még soha nem adtam munkát. Felajánlom a bizottság részére az ő szabad kapacitását.  

– írta posztjában.