Elkapták a miskolci bankrablót, akinek egy nő lerántotta a maszkját

2014.12.18. 16:05

Csütörtökön reggel a Borsod megyei rendőrök a TEK műveleti egységeivel közösen Budapesten fogták el azt a férfit, aki november 26-án kirabolt egy miskolci takarékszövetkezetet. A 37 éves Cs. Richárd a rendőrség adatai szerint az országban több hasonló módon elkövetett rablás elkövetésével is gyanúsítható, így Budapesten, Szolnokon, Debrecenben, Egerben, Szegeden és Győrben történtekkel is, olvasható a Police.hu közleményében.

Mint azt mi is megírtuk, a férfi Miskolc belvárosában a Bató-ház mögötti takarékszövetkezeti fiókot rabolta ki. Az arcát símaszkkal eltakarva a nála lévő fegyverrel – vagy annak utánzatával  megfenyegette és a bevétel átadására szólította fel az alkalmazottakat. A rablás után pedig elmenekült.

Miskolci bankrablás csetepatéval

Egy nappal később a bankfiók kamerafelvételeit megnézve derült ki, hogy miközben a férfi a bankban a pisztollyal fenyegette az alkalmazottakat, teljesen meglepő módon egy középkorú nő, mintha mi sem történt volna, sorszámot húzott magának az automatából.

Amikor a bankrabló a bevétellel a kezében ki akart menni, a nő utánament, és verekedni kezdett a férfival. A dulakodás közben a nő lerántotta a férfi símaszkját, így a kamerák rögzíteni tudták az arcát is. A férfi megütötte az asszonyt, sőt, a rendőrség közlése szerint közben egyszer el is sütötte a fegyverét. Az asszony csak könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrség csütörtöki közleménye szerint Cs. Richárd kihallgatása és az ügy további részleteinek tisztázása folyamatban van, a részletekről később adnak tájékoztatást.