Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elkapták a miskolci bankrablót, akinek egy nő lerántotta a maszkját

2014.12.18. 16:05

Csütörtökön reggel a Borsod megyei rendőrök a TEK műveleti egységeivel közösen Budapesten fogták el azt a férfit, aki november 26-án kirabolt egy miskolci takarékszövetkezetet. A 37 éves Cs. Richárd a rendőrség adatai szerint az országban több hasonló módon elkövetett rablás elkövetésével is gyanúsítható, így Budapesten, Szolnokon, Debrecenben, Egerben, Szegeden és Győrben történtekkel is, olvasható a Police.hu közleményében.

Mint azt mi is megírtuk, a férfi Miskolc belvárosában a Bató-ház mögötti takarékszövetkezeti fiókot rabolta ki. Az arcát símaszkkal eltakarva a nála lévő fegyverrel – vagy annak utánzatával  megfenyegette és a bevétel átadására szólította fel az alkalmazottakat. A rablás után pedig elmenekült.

Egy nappal később a bankfiók kamerafelvételeit megnézve derült ki, hogy miközben a férfi a bankban a pisztollyal fenyegette az alkalmazottakat, teljesen meglepő módon egy középkorú nő, mintha mi sem történt volna, sorszámot húzott magának az automatából.

Amikor a bankrabló a bevétellel a kezében ki akart menni, a nő utánament, és verekedni kezdett a férfival. A dulakodás közben a nő lerántotta a férfi símaszkját, így a kamerák rögzíteni tudták az arcát is. A férfi megütötte az asszonyt, sőt, a rendőrség közlése szerint közben egyszer el is sütötte a fegyverét. Az asszony csak könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrség csütörtöki közleménye szerint Cs. Richárd kihallgatása és az ügy további részleteinek tisztázása folyamatban van, a részletekről később adnak tájékoztatást.