Sátrakkal foglalták el a Kossuth teret

2014.12.19. 17:15 Módosítva: 2014.12.19. 20:42

A Város Mindenkié csoport aktivistái péntek délután húsz sátorral foglalta el a Kossuth teret, hogy tiltakozzon a kormány szociálpolitikája ellen. A csoport egyik tagja, Balog Gyula szerint azt kifogásolják, hogy még mindig érvényben van az a hajléktalanrendelet, ami kriminalizálja a hajléktalanságot, valamint a kormány lakhatási politikája ellen is tiltakoznak. Az aktivista szerint a kormány nem a szegénység problémájának megoldásával, hanem a büntetésével foglalkozik, a jövő évi költségvetésben pedig tovább csökkentette a szociális segélyeket, amivel még hátrányosabb helyzetbe hozza a szegény embereket. Az AVM várhatóan este tízig marad a Kossuth téren.

(Jámbor András a Facebookon kifogásolta, hogy az alábbi embedelt videót más lapok az Index termékének nézték, pedig azt a Kettős Mérce készítette. A videót nem az Index készítette. Ez egy embedelt videó a Youtube-ról, ahova a készítő feltöltötte).

Tudósítónk szerint sátrakon olyan feliratok állnak, mint hogy "hajléktalanszálló helyett szociális bérlakást", "ahol lakhatás, ott szeretet", valamint "a szegénység és ne a szegények ellen küzdjetek".