Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sátrakkal foglalták el a Kossuth teret

2014.12.19. 17:15 Módosítva: 2014-12-19 20:42:47

A Város Mindenkié csoport aktivistái péntek délután húsz sátorral foglalta el a Kossuth teret, hogy tiltakozzon a kormány szociálpolitikája ellen. A csoport egyik tagja, Balog Gyula szerint azt kifogásolják, hogy még mindig érvényben van az a hajléktalanrendelet, ami kriminalizálja a hajléktalanságot, valamint a kormány lakhatási politikája ellen is tiltakoznak. Az aktivista szerint a kormány nem a szegénység problémájának megoldásával, hanem a büntetésével foglalkozik, a jövő évi költségvetésben pedig tovább csökkentette a szociális segélyeket, amivel még hátrányosabb helyzetbe hozza a szegény embereket. Az AVM várhatóan este tízig marad a Kossuth téren.

(Jámbor András a Facebookon kifogásolta, hogy az alábbi embedelt videót más lapok az Index termékének nézték, pedig azt a Kettős Mérce készítette. A videót nem az Index készítette. Ez egy embedelt videó a Youtube-ról, ahova a készítő feltöltötte).

Tudósítónk szerint sátrakon olyan feliratok állnak, mint hogy "hajléktalanszálló helyett szociális bérlakást", "ahol lakhatás, ott szeretet", valamint "a szegénység és ne a szegények ellen küzdjetek".