Még most menjen ki a napra

2014.12.24. 15:15

Nem szoktunk ilyet, de most olyan csodálatos levelet kaptunk az Időkép egyik meteorológusától, hogy változtatás nélkül közöljük:

„Végre felcsillant a remény a telet és havat várók számára: a legfrissebb számítógépes előrejelzések alapján vasárnapra virradóra délnyugat felől egy mediterrán ciklon éri el hazánkat, mely többfelé az országban meghozhatja az idei tél első jelentősebb havazását.

A ciklon pályája azonban még meglehetősen bizonytalan, jó esetben azonban az ország nagy részén vasárnap havas, téli idő köszönthet be. A légörvény érkezésével egyidejűleg azonban egyre többfelé viharossá fokozódhat az északi, északkeleti szél, így bizony hófúvás is kialakulhat az ország több területén.

A ciklon mögött a jövő hét első felében kemény éjszakai fagyokra, napközben is hideg, fagyos, téli időre készülhetünk"- írja levelében Cséki Gergő, és ahogy ő nekünk, mi önöknek kívánunk ezzel boldog karácsonyt.

Ma, 24-én egyébként éjszaka észak felől elkezdődik a felhőzet növekedése, de holnap a nap első felében még szakadozott lesz a felhőzet, majd csak késő délután lesz mindenhol erősen felhős az ég.

Csütörtökön napközben főleg északon lehet néhol kisebb eső, zápor, viszont estétől délen már többfelé alakulhat ki eső, helyenként havas eső. A délnyugati, nyugati szél északkeleten megerősödik, holnap késő délután az északnyugatira forduló szelet kísérik a Dunántúlon időnként erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +5 fok között alakul.A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 5, 10 fok között valószínű.

Reggeli ügyeletesünk még ilyen hangulatban dolgozhatott: