Árpád
-2 °C
3 °C

Orbán feleségének is pisilnie kellene

2014.12.30. 12:59
Ha a Fidesz úgy dönt, Lévai Anikó sem menekülhet a drogteszt elől. A miniszterelnök feleségének négy éve vezető beosztása van egy újságnál: ő a Magyar Konyha szerkesztőbizottsági elnöke.

December eleje óta függőben van, hogy milyen korosztályi és/vagy foglalkozási csoportokat akar drogtesztre kötelezni a Fidesz. Az eredetileg bedobott elképzelés az volt, hogy a 18 év alatti fiatalokat, a politikusokat, és az újságírókat köteleznék szűrővizsgálatra.

A Fidesz frakció december 8-án döntött arról, hogy feltételekkel ugyan, de támogatja Kocsis Máté javaslatát az évenkénti drogteszt bevezetéséről. Már akkor kiderült, hogy inkább az önkéntes verziót vezetnék be, azt is főleg a fiatalok számára.

A végleges döntést azonban nagyon kitolta a párt, legkorábban január vége felé várható, hogy a politikusok nyilatkozzanak a tervről.

Az Index információi szerint az újságírók számára kötelező drogtesztről szóló első hírek Orbán Viktor feleségét is meglepték. Lévai Anikó 2010 óta szerkesztőbizottsági elnöke a Vinkó József által irányított Magyar Konyha című lapnak. Úgy tudjuk, drogteszt miatt fel is hívta Kocsis Mátét, hogy jól érti-e, hogy őt is érinti az általa bedobott javaslat.

Az újságírók bevonásáról az elmúlt hetekben ellentmondóan nyilatkoztak a kormánypárti politikusok. Volt, aki azt állította, pontosítani kell majd, kit tekinthet a törvény „újságírónak”, mások képtelenségnek nevezték az ötletet.

Legutóbb, karácsony előtt Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője beszélt a drogtesztről. Ő is azt mondta, hogy a fiatalok esetében szülői hozzájárulással látja bevezethetőnek, arról pedig, hogy a politikusokat és az újságírókat is alávetnék ilyen vizsgálatnak, azt mondta: előbbieknek vállalniuk kell, hogy elsőként állnak be a sorba, de az újságíróknál más a helyzet. Nehéz megmagyarázni, miért pont ők kerülnének ebbe a körbe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?