Hétvégére enyhül a farkasordító hideg

2015.01.01. 16:00

Az év első hétvégéjén némileg enyhül a hideg: igaz, éjszaka sem csökken fagypont alá a hőmérséklet, és ismét várható havazás, hózápor, sőt a szél is megerősödik (helyenként viharossá fokozódik). Hogy akkor mi az örömhír? Nagyjából semmi, mert:

  • Pénteken jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég. Napközben északkeleten hószállingózás várható, késő délutántól pedig északkeleten hó, északnyugaton eső, az átmeneti zónában ónos eső lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 1 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul.
  • Szombat délután beborul az ég, késő este északon már eső, havas eső, északkeleten havazás várható. A minimum hőmérséklet mínusz 6 és 0 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 0 és plusz 5 fok között alakulnak.
  • Vasárnap délelőtt még több helyen lehet hó, havas eső, majd délutántól hózápor is kialakulhat. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 0 és plusz 5 fok közé melegszik a levegő. 

Viszont már nem lesz mínusz 12-15 fok, mint tegnap. Az is valami. (mti)