Húsz tüzet okoztak a szilveszteri tűzijátékok

2015.01.01. 09:32

Most szilveszterkor is többségében valamilyen pirotechnikai eszköz miatt keletkezett tűzhöz riasztották a tűzoltókat. A legtöbb tűzijátékhoz köthető káreset Budapesten és Pest megyében volt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője csütörtök reggel az MTI-vel.

Országszerte 20 tűzesetnél volt szükség a tűzoltók segítségére. Több helyen keletkezett tűz családi házak kertjében, erkélyen, vagy lakásban. Közterületeken kigyulladt növényzetet, fákat, kukákat is oltaniuk kellett a tűzoltóknak. Budaörsön nyolc, udvaron tárolt motor gyulladt meg petárdák miatt. 

A tűzeseteken kívül két településen a közműszolgáltatásokban volt zavar az óév utolsó napján. Délután négy és este hét óra között csőtörés miatt nem volt vezetékes ivóvíz kétszáztíz fogyasztási helyen a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tardona településen. A Csongrád megyei Ruzsán pedig este kilenc óra és hajnali két óra között szünetelt az áramszolgáltatás összesen nyolcszázharminckét fogyasztónál.

Budapest VI. kerületében hat ember rekedt egy elakadt liftben a hajnali órákban, a Bajnok utca egyik ingatlanában. Az embereket a fővárosi tűzoltók szabadították ki. A katasztrófavédelem ügyeletére sérültekről nem érkezett jelentés szilveszter éjjelén.