Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Húsz tüzet okoztak a szilveszteri tűzijátékok

2015.01.01. 09:32

Most szilveszterkor is többségében valamilyen pirotechnikai eszköz miatt keletkezett tűzhöz riasztották a tűzoltókat. A legtöbb tűzijátékhoz köthető káreset Budapesten és Pest megyében volt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője csütörtök reggel az MTI-vel.

Országszerte 20 tűzesetnél volt szükség a tűzoltók segítségére. Több helyen keletkezett tűz családi házak kertjében, erkélyen, vagy lakásban. Közterületeken kigyulladt növényzetet, fákat, kukákat is oltaniuk kellett a tűzoltóknak. Budaörsön nyolc, udvaron tárolt motor gyulladt meg petárdák miatt. 

A tűzeseteken kívül két településen a közműszolgáltatásokban volt zavar az óév utolsó napján. Délután négy és este hét óra között csőtörés miatt nem volt vezetékes ivóvíz kétszáztíz fogyasztási helyen a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tardona településen. A Csongrád megyei Ruzsán pedig este kilenc óra és hajnali két óra között szünetelt az áramszolgáltatás összesen nyolcszázharminckét fogyasztónál.

Budapest VI. kerületében hat ember rekedt egy elakadt liftben a hajnali órákban, a Bajnok utca egyik ingatlanában. Az embereket a fővárosi tűzoltók szabadították ki. A katasztrófavédelem ügyeletére sérültekről nem érkezett jelentés szilveszter éjjelén.