20 évig volt itt McDonald's, most bezárt

2015.01.07. 10:24

Bezárt a hétvégén a pécsi McDonald's a Széchenyi téren. Az étterem közel húsz évig működött a főtéren, helyére az önkormányzat már keresi a bérlőt, írta a bama.hu.

Az étterem működtetője tavaly döntött úgy, hogy elköltözteti onnan a gyorséttermet, és nem bérli tovább az ingatlant. A McDonald's ellen már 1995-ben, a megnyitásakor is többen tiltakoztak, és azóta is sok pécsinek szúrta a szemét. "Mit keres egy amerikai gyorsétterem a Városháza épületének aljában?" - morogtak a pécsiek.

Most a McDonald's mégsem a morgás miatt költözik, a belvárosban egyébként is egymást érik az üres helyiségek, még a főtéren is van hasonló jó adottsággal rendelkező, egykor étteremként működő ingatlan, amely évek óta üres, zárva van.

"A költözést az indokolja, hogy a város fő közlekedési útvonalai az utóbbi években jelentős mértékben átalakultak, új forgalmi csomópontok jöttek létre, ami az étterembe járó vendégek szokásaira is hatással volt. A folyamatnak ezért természetes velejárója, hogy a változó igényekhez rugalmasan alkalmazkodva egy-egy étterem új helyszínre költözik" - írta az Indexnek a McDonald's magyarországi szóvivője, Vadnai Ágnes.

Az üzlet új helye a pécsi Árkád beváráslóközpontban lesz, ahová a teljes dolgozói állományt is átviszik, tehát munkahelyek nem szűnnek meg. Az új üzlet már januárban megnyílhat. 

Pécsett a most átköltöző étterem mellett még két McDonald's üzemel. 1995 végén - az első, Széchenyi téri étterem megnyitásával egy időben - nyitott meg a drive étterem, majd négy évvel később, 1999-ben a Pécs Plázában a harmadik egység. A három étteremben az elmúlt években több mint 20 millió vendég fordult meg.

Az önkormányzat már kiírta a pályázatot a megüresedő helyre, a pályázat célja Pécs belvárosában "exkluzív vendéglátó egység" kialakítása, a győztes 15+5 évre nyeri el az ingatlan bérleti jogát. Eddig senki nem jelentkezett.