Közös luxemburgi cége volt Habonynak és a Századvég igazgatójának

2015.01.13. 20:15

Évekig volt közös üzleti érdekeltsége Habony Árpádnak, aki a miniszterelnöknek és több fideszes vezetőnek ad tanácsokat, valamint a kormánytól milliárdos megbízásokat kapó Századvég Gazdaságkutató Intézet elnökének és helyettesének, tudta meg az RLT Klub Híradója.

A Heim and Partners Capital Group nevű céget 2010-ben jegyezték be, majd 2014-ben megszüntették. Heim Péter, a Századvég elnöke azt mondta a Híradónak, hogy minden adót és díjat befizettek a cég után, amelynek nem volt "értékelhető" üzleti eredménye.

Heim Péter
Heim Péter
Fotó: Barakonyi Szabolcs

A cég 39 ezer részvényéből Habony 8775-öt vásárolt. Egy részvény egy euróba került, Habony tehát körülbelül 2,8 millió forinttal szállt be az üzletbe. A cég főrészvényese Heim Péter, a Századvég igazgatója volt, ő háromszor annyi papírt vett, mint Habony. Szalay-Bobrovniczky Kristófnak, a Századvég elnökhelyettesének 3900 részvénye volt.

Habonynak eddig csak egy cégéről lehetett tudni, a Színes Tinták Bt-ről, amelynek évek óta nem volt bevétele. Heim Péter viszont nem ehhez az egyetlen luxemburgi céghez kapcsolható. A Blikk korábban arról írt, hogy a Belváros-Lipótváros Ingatlanfejlesztési és Vagyonkezelő Zrt-t teljes ingatlanvagyonával felvásároló Praefinium Fund Heim Péterhez köthető.