Judit
2 °C
7 °C

Aláírást gyűjtenek a Vajdaságban az útdíjrendszer ellen

D KZG20130710001
2015.01.15. 09:12

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) online aláírásgyűjtésbe kezdett az új útdíjrendszer miatt. A petícióban azt kérik Magyarország kormányától, hogy töröljék el a díjkötelezettséget a horgos-röszkei határátkelőtől induló autópálya első 900 méteres szakaszán - írta a Vajdaság ma délvidéki hírportál.

Csonka Áron, a VMDK elnöke azt mondta, hogy több vajdasági, magyar állampolgársággal is rendelkező polgár kereste meg őket a január elsejével életbe lépett megyei matricákkal kapcsolatban, ezért döntöttek a petíció mellett.

Kezdeményezzük, hogy a röszkei határátkelőtől induló autópálya, és az autópályáról való első lejárat közötti 900 méteres szakasz ismét ingyenes legyen a forgalom részvevői számára

- mondta Csonka. Másfél nap alatt közel 500-an írták alá a petíciót. "Ez a kiemelt figyelem is jól mutatja, hogy valós, a polgárokat foglalkoztató problémáról van szó” - mondta Csonka Áron.

A magyar kormány január végén tervezi a nemrégiben bevezetett autópálya-díjrendszer körül felmerült vitás kérdések felülvizsgálatát.

Az Index információi szerint jelentős változások várhatóak, ingyenes lehet a reptéri út, és a megyei matricák érvényességét is átalakítja a kormány.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?