Aláírást gyűjtenek a Vajdaságban az útdíjrendszer ellen

D KZG20130710001
2015.01.15. 09:12

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) online aláírásgyűjtésbe kezdett az új útdíjrendszer miatt. A petícióban azt kérik Magyarország kormányától, hogy töröljék el a díjkötelezettséget a horgos-röszkei határátkelőtől induló autópálya első 900 méteres szakaszán - írta a Vajdaság ma délvidéki hírportál.

Csonka Áron, a VMDK elnöke azt mondta, hogy több vajdasági, magyar állampolgársággal is rendelkező polgár kereste meg őket a január elsejével életbe lépett megyei matricákkal kapcsolatban, ezért döntöttek a petíció mellett.

Kezdeményezzük, hogy a röszkei határátkelőtől induló autópálya, és az autópályáról való első lejárat közötti 900 méteres szakasz ismét ingyenes legyen a forgalom részvevői számára

- mondta Csonka. Másfél nap alatt közel 500-an írták alá a petíciót. "Ez a kiemelt figyelem is jól mutatja, hogy valós, a polgárokat foglalkoztató problémáról van szó” - mondta Csonka Áron.

A magyar kormány január végén tervezi a nemrégiben bevezetett autópálya-díjrendszer körül felmerült vitás kérdések felülvizsgálatát.

Az Index információi szerint jelentős változások várhatóak, ingyenes lehet a reptéri út, és a megyei matricák érvényességét is átalakítja a kormány.