Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

36 közmunkás pucolt egy 300 méteres árkot, a polgármester lemondott

D ATI20130307027
2015.01.17. 11:11 Módosítva: 2015-01-17 11:11:39

A baranya megyei Gyöngyfán más feladat híján harminchatan pucoltak fél éven át egy 300 méter hosszú árkot. Németh István polgármester szerint az ilyen közmunka programnak nincs értelme, ezért inkább január elején távozott a falu éléről, írja a szombati Népszabadság.

A 140 fős településen a lap szerint az aktív korúak 70-80 százaléka munkanélküli. A 64 éves, független színekben indult expolgármester úgy érzi, általános probléma, hogy nincs feladat a kis falvakban, így százmilliárdok mennek a semmibe. Távozását így indokolta:

Úgy éreztem csalok, sikkasztok, okiratot hamisítok, és elkövetem a hivatali visszaélés bűntettét. Azzal követem el mindezt, hogy igazolom: a falu közmunkásai dolgoznak, holott ez nem igaz, csak herdáljuk az ország pénzét. A közmunkások rendszeresen nem jönnek dolgozni, elhagyják a munkahelyüket, s ha itt vannak, akkor sincs haszna a tevékenységüknek.

Németh István egyébként nyugdíjas őstermelő, öt tehenet tartva sajtot gyárt, és nem érti, hogy az ő példája miért nem vonz másokat is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?