Csupa független polgármesterrel gazdagodott az ország

2015.01.18. 21:23
Nyolc településen tíz időközi önkormányzati választást tartottak vasárnap. A választások többségét azért írták ki, mert az október 12-i választás jelöltek hiányában elmaradt, vagy szavazategyenlőség alakult ki. Az időközi választásokat Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Somogy, Vas és Zala településein tartották.

A Baranya megyei Kishajmáson Nagy László független jelölt nyerte a polgármester-választást és a településen a képviselő-testület négy tagját is megválasztották.

A baranyai Tengeri polgármesterének Nyaka Melinda független jelöltet választották. Az időközi voksolást azért tartották, mert a tavaly októberi általános választáson a két jelölt azonos számú érvényes szavazatot kapott, emiatt a voksolás eredménytelen lett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fancsal polgármesterének Isóczki Lajost választották az időközi választáson. Itt is egyenlő számú szavazat miatt kellett új választást kiírni.

A Somogy megyei Szorosadon szintén független jelöltet, Simonics Ervin Gyulát választották polgármesterré, a 76-as érvényes szavazat közül 48-at szerzett meg.

A Vas megyei Bozzaiban Kovács Tünde független jelöltet választották meg önkormányzati képviselőnek.

A Vas megyei Tanakajd polgármestere a független Simon Miklós lett, és megválasztották a község négytagú képviselő-testületét is. Tanakajdon még senki nem akart polgármester lenni.

Zalamerenyén újraválasztották az eddigi polgármestert, a településen az októberben kialakult szavazategyenlőség miatt kellett megismételni a választást.

A szintén Zala megyei Valkonyán Hatala Gábort választották polgármesternek. Októberben jelölt hiányában maradt el a voksolás.