Repülőset játszottak, mielőtt kidobta fiát a negyedikről

2015.01.21. 23:34 Módosítva: 2015.01.21. 23:52

A szerdai Zsaru Magazin újabb részleteket közöl a múlt szombaton történt kegyetlen gyilkossággal kapcsolatban, amikor a 45 éves O. György saját, hat hónapos fiát dobta ki a negyedik emeletről Budapesten, az Attila úton, majd utána vetette magát, és mindketten szörnyet haltak. 

A BRFK bűnügyi technikusai órákon át helyszíneltek a háznál, méréseik alapján a két test közel 18 métert zuhant. A kisfiú holttestét a korlát síkjától számítva három méterre, az apáét egy méterre találták meg, ami azt jelenti, a gyerek még véletlenül sem eshetett ki a férfi kezéből, hanem lendületből dobta ki - olvasható a Zsaruban.

Az előzményekről

A lap azt írja, O. György nem tudott belenyugodni abba, hogy 27 éves élettársa tavaly októberben szakított vele agresszív magatartása miatt. 2014 december 13-án megjelent egykori párja 48 éves édesanyjának Attila úti albérletében, majd gyermekével a karján kinyitotta az ablakot, és fenyegetőzni kezdett. "Megölöm magam a gyerekkel együtt, tőlem a fiamat nem fogjátok elvenni" - idézi a rendőrlap. Az ablakot a nagymama csapta be, így megakadályozta a tragédiát, majd értesítette a rendőrséget.

A járőrök előállították a férfit, O. György beismerte, hogy mivel fenyegetőzött, azt viszont tagadta, hogy komolyan gondolta volna - tudatta az I. kerületi rendőrkapitányság vizsgálati alosztályának kiemelt fővizsgálója.

A bíróság december 17-én elrendelte az előzetes letartóztatását. A január 10-i tárgyaláson jogerős ítélet született az ügyben, egy év két évre felfüggesztett börtönt szabtak ki rá, és indulatkezelési tréningre kötelezték.

Nem kértek rá távoltartást

Ezután a rendőrök megkérdezték a nagymamát és az édesanyát, kérnek-e távoltartást a férfi ellen, de mindketten nemmel válaszoltak, sőt, az anya azt mondta, ha párja megváltozik, visszamegy hozzá. 

Aznap

Január 17-én délelőtt 10 óra tájban a férfi egy soroksári hajléktalanszállóról érkezett látogatóba gyermekéhez. Önfeledten repülőset játszottak, majd 11 óra körül O. György megkérdezte a ruhákat hajtogató volt élettársától, hogy együtt vannak-e még. Az édesanya határozott nemleges válasza után a férfi a lakásból kilépett a függőfolyosóra, átdobta a fiát a betonkorláton, majd utánaugrott - tudta meg a rendőrségi magazin Kővágó Kristóf nyomozótól.

Az ügyben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indítanak eljárást ismeretlen tettes ellen.

Mit mond a bíróság

A Bors cikkében a Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője azt nyilatkozta, hogy O. Györgyöt korábban bűnismétlés veszélye miatt harminc napra előzetesbe helyezték. Ügyét gyorsított eljárásban tárgyalták, már az első napon bűnösnek mondták ki, ekkor kapott egy évet két évre felfüggesztve személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségében. A büntetőeljárásról szóló törvény szerint viszont az előzetes letartóztatás megszűnik, ha az eljárást jogerősen befejezték.

Ezért a már jogerősen elítélt O. György előzetes letartóztatását meg kellett szüntetni 2015. január 10-én. 

A bíróság pártfogó felügyeletet rendelt el. A szakértők a vádlott alapos vizsgálatát követően megállapították: nem volt elmebeteg. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport